יקיצה טבעית-אבולוציה
לפני המצאת השעון המעורר, אבות אבותינו היו מתעוררים ברגע שקרני השמש הראשונות היו מפציעות וחודרות לחלקים במוחם שגירו את בלוטת האצטרובל ואת בלוטת יתרת המוח.
גירוי הבלוטות מעורר את בלוטת יתרת הכליה, האחראית להזרים אדרנלין אל הדם.
כשרמת האדרנלין בדם עולה, אנו פוקחים עיניים ומתעוררים באופן טבעי- ערניים ומלאי אנרגיה.
במאה האחרונה, אנשים רבים "למדו" להתעורר לקולו של שעון מעורר, הם קמים עייפים וללא אנרגיה. הם מייד רצים לחפש את מנת הסם שתעורר אותם.
הם משתמשים בחומרים זרים המגרים את מערכת העיכול, הכבד, הלבלב ומערכות רבות בגוף. החומרים המעוררים גורמים להפרשת כמויות גדולות של אדרנלין לדם. הגוף מגיב בייצור כמויות גדולות של הורמונים (אינסולין, גלוקגון), האמורים לייצב את רמות הסוכר הגבוהות בדם. המאמץ הפיסיולוגי שהושקע, ובנוסף הירידה הקיצונית ברמת הסוכר בדם גורמים לעייפות קיצונית עוד יותר משהייתה תחילה.
שבוע אחד מספיק לאדם להיווכח בעצמו מהי הדרך הטובה ביותר להתחיל בה את היום.
כשמזג האוויר נוח, נסו לישון תחת השמיים ושימו לב מתי אתם מתעוררים ובאיזו תחושה.
כשמזג האוויר קריר יותר, פתחו את החלון והסיטו את הוילונות בחדרכם, תנו לקרני השמש הראשונות הזדמנות לחדור ולגעת בכם.
שימו לב שלמרות השעה המוקדמת, אתם קמים רעננים ומלאי ציפייה לקראת היום החדש.
כולנו חיים בתוך גוף הודות לתהליך אבולוציוני מיוחד במינו שמתפתח במשך מיליוני שנים.
בני האדם דאגו תמיד להתאים את אורח-חייהם לסביבתם, ובמקביל סביבתם פיתחה דרכים להתאים את עצמה לצרכיו של האדם ובעלי-החיים הנמצאים בה.
יחסי הגומלין בין האדם לטבע הם נצחיים ובלתי ניתנים להפרדה.
מסיבות שונות, האדם המודרני סיגל לעצמו אורח-חיים הפוגע קשות בסביבתו הטבעית ובטבע כולו. עיוות שכזה באורח-החיים גורם לתחושה מתמדת של חוסר שביעות רצון, וחוסר משמעות לחיים. אנשים רבים בוחרים היום להקדיש את רוב תשומת הלב והאנרגיה בכדי למצוא משמעות לחייהם. הרצון העז גורם לרבים לעשות שינוי מהותי והם שבים לאורח-חיים פרימיטיבי וטבעי יותר.
ארוחת בוקר-פירות
בבוקר, שמתעוררים חשוב לתת למערכות הגוף השונות זמן "להתעורר" ביחד איתנו.
בשעות הבוקר המוקדמות הגוף פועל לפינוי הפסולת מהגוף.
אכילה מייד כשמתעוררים גורמת תמיד לחוסר נוחות ולהעצמת העייפות.
הדרך הטובה והקלה ביותר להתחיל בה את היום היא לשתות מים בלבד ולחכות שעה לפחות עד שמתחילים לאכול. ארוחת הבוקר עצמה צריכה להיות מזינה וקלה.
ארוחת פירות היא הדרך הטובה ביותר להתחיל את היום.
הפירות מכילים סוכרים פשוטים הנספגים במהירות בדם, ומספקים לגוף אנרגיה איכותית.
ארוחת פירות תשמור על רמת סוכר מאוזנת בדם החשובה לשמירת כושר הריכוז והערנות שלנו. העיכול יהיה קצר וקל, ובנוסף לכך תכולת המים הטהורים והסיבים יעצימו את תהליך הניקוי והוצאת הפסולת מהגוף.
פירות הם מזון מושלם, לא רק לארוחת הבוקר.
הפירות השונים בטבע התברכו במגוון טעמים נדירים, ניחוחות משכרים וצבעים המאירים את העין. אכילת פירות מאפשרת לנו לחוות עונג ממושך בזמן האכילה. מעבר להנאה באכילתם, אנו נהנים מספיגה של מגוון רחב מאוד של מרכיבים תזונתיים טהורים.
כל הפירות עשירים בויטמינים ובמינרלים.
אבוקדו עשיר בשומן וחלבון. אגוזים (פרי מבחינה בוטאנית), עשירים גם הם בחומצות שומן חיוניות ובחלבון איכותי ומאוזן.
אכילה מגוונת של פירות תספק לגוף את כל מרכיבי התזונה החיוניים.
הכמויות משתנות בהתאם לסביבה ולאורח-חייו של כל אדם.
תזונה טבעית
התזונה הטבעית מבוססת על מזון במצבו הטבעי והטרי ביותר.
שפע של פירות, מגוון רחב של ירקות, סוגים שונים של אגוזים, גרעינים וזרעים מרכיבים יחד תפריט המכיל את כל מרכיבי התזונה שחיוניים לתפקוד הגוף.
את המזון אוכלים כשהוא במצבו הטבעי, ללא בישול או תהליך עיבוד כלשהו.
המזון בצורתו הטבעית מקיים פעילות אנזימטית המאפשרת עיכול מהיר וספיגה מרבית של מרכיבי התזונה. בישול ותהליכי עיבוד שונים גורמים לפגיעה באנזימים, ולהרס של מרכיבי תזונה רבים.
מזון חי (טבעי) דורש מאיתנו לעיסה ארוכה ואינטנסיבית יותר מאשר מזון מבושל או מעובד.
אוכל מבושלמעובד דורש לעיסה קלה ביותר (אם בכלל).
בזמן הלעיסה נשלחים אותות למערכת העיכול המבשרים לה על סוג המזון הנאכל, ובתגובה מערכת העיכול מייצרת תערובת מתאימה של אנזימים שתפקידם יהיה לעכל את המרכיבים התזונתיים במזון.
האנושות גילתה את האש בערך לפני 400,000 שנה. גם לאחר מכן, תזונת האדם המשיכה להתבסס בעיקר על מזון חי. מיליוני שנים קודם לכן, האדם ניזון רק ממזון טבעי.
חימום המזון ועיבודו גורמים לאיבוד רוב הויטמינים. ולהשמדת כל האנזימים שתפקידם לפרק את המזון למרכיבים תזונתיים שהגוף מסוגל לנצל ולספוג.
אנשים שונים-חוק טבע אחד
האמונה הרווחת שלכל אדם יש מבנה גוף שונה המתאים לעיכול סוגי מזון שונים היא מצערת.
אנשים מאמינים שלאדם אחד יש מערכת עיכול המתאימה לעיכול בשר, ולאדם אחר מערכת שנועדה בעיקר לעיכול צמחים.
אמונה זו מאפשרת לאנשים רבים לתרץ את ההרגלים המזיקים שאימצו. הם יכולים לטעון שגופם בנוי לצריכת אלכוהול, עישון וכד'...
האנושות כולה התפתחה בעקבות תהליך אבולוציוני ארוך ומורכב.
התוצאה היא שלכל אחד מאיתנו יש את אותו מבנה גוף ואת אותם מערכות בדיוק !
התהליך שהחל בביצית מופרית אחת, הוא המקור הראשוני של כל אדם.
לכל אדם יש את אותה כמות של שרירים בגוף. לכל אדם יש את אותן הבלוטות ואת אותה מערכת עיכול והפרשה. כל אדם מפריש רוק המכיל פטיאלין, וכל מערכת עיכול מפרישה מיצי עיכול המכילים פפסין.
אצל כל אדם הכבד מוציא מיצי מרה, והלבלב מייצר מיצי לבלב המכילים את אותם האנזימים.
גם בלוטות המעיים מפרישות אצל כל אדם את אותו המיץ המכיל את אותם האנזימים.
צורתה ופעילותה של מערכת העיכול אצל כל אדם זהה לחלוטין.
לכל אדם יש צורך באותם מרכיבים תזונתיים החיוניים לתפקודו התקין של הגוף.
המבנה אצל כל אדם הוא אותו מבנה, השוני בין אדם לאדם הוא בגנטיקה.
כל אדם וכל יצור חי כפופים לחוקי הטבע.
תפקיד המערכות השונות בגוף זהה במדויק אצל כל אדם, השוני באיכות הביצוע נובע מהתנאים שבהם המערכות אמורות לפעול.
אלרגיות רבות למזון הן מצב פתולוגי לקוי ואין להם קשר ישיר למבנה הגוף.
רובן הגדול של האלרגיות נעלמות מעצמן ברגע שאדם משנה את אורח-חייו ומאפשר לגופו את התנאים הטובים ביותר להחלמה.
תנאים שונים-צרכים משתנים
כמויות האוכל וסוג האוכל שכל אדם זקוק להם משתנים בהתאם לתנאי סביבתו ולאורח-חייו.
אדם החי במזג אויר קר מאוד זקוק למרכיבים תזונתיים שונים מאדם החי במדבר.
אדם חולה זקוק לכמויות מזעריות של מזון לעומת האדם הבריא.
תינוק נהנה מחלב אם שמספק לו את כל מרכיבי התזונה החיוניים לו להתפתחות תקינה.
חוקי הטבע הם קבועים ואינם משתנים. השינוי הוא אך ורק בתנאים אצל כל אדם.
האדם המודרני שחי בניגוד לחוקים אלו, סובל לרוב ממאבק בלתי-פוסק במחלות פיסיולוגיות, וממאבק מתמיד בנפשו מוכת השיגעון.
לעומתו, אדם החי בהרמוניה עם חוקי הטבע ייהנה תמיד מאושר ומנפלאות החיים בכל רגע בחייו.
לפני המצאת השעון המעורר, אבות אבותינו היו מתעוררים ברגע שקרני השמש הראשונות היו מפציעות וחודרות לחלקים במוחם שגירו את בלוטת האצטרובל ואת בלוטת יתרת המוח.
גירוי הבלוטות מעורר את בלוטת יתרת הכליה, האחראית להזרים אדרנלין אל הדם.
כשרמת האדרנלין בדם עולה, אנו פוקחים עיניים ומתעוררים באופן טבעי- ערניים ומלאי אנרגיה.
במאה האחרונה, אנשים רבים "למדו" להתעורר לקולו של שעון מעורר, הם קמים עייפים וללא אנרגיה. הם מייד רצים לחפש את מנת הסם שתעורר אותם.
הם משתמשים בחומרים זרים המגרים את מערכת העיכול, הכבד, הלבלב ומערכות רבות בגוף. החומרים המעוררים גורמים להפרשת כמויות גדולות של אדרנלין לדם. הגוף מגיב בייצור כמויות גדולות של הורמונים (אינסולין, גלוקגון), האמורים לייצב את רמות הסוכר הגבוהות בדם. המאמץ הפיסיולוגי שהושקע, ובנוסף הירידה הקיצונית ברמת הסוכר בדם גורמים לעייפות קיצונית עוד יותר משהייתה תחילה.
שבוע אחד מספיק לאדם להיווכח בעצמו מהי הדרך הטובה ביותר להתחיל בה את היום.
כשמזג האוויר נוח, נסו לישון תחת השמיים ושימו לב מתי אתם מתעוררים ובאיזו תחושה.
כשמזג האוויר קריר יותר, פתחו את החלון והסיטו את הוילונות בחדרכם, תנו לקרני השמש הראשונות הזדמנות לחדור ולגעת בכם.
שימו לב שלמרות השעה המוקדמת, אתם קמים רעננים ומלאי ציפייה לקראת היום החדש.
כולנו חיים בתוך גוף הודות לתהליך אבולוציוני מיוחד במינו שמתפתח במשך מיליוני שנים.
בני האדם דאגו תמיד להתאים את אורח-חייהם לסביבתם, ובמקביל סביבתם פיתחה דרכים להתאים את עצמה לצרכיו של האדם ובעלי-החיים הנמצאים בה.
יחסי הגומלין בין האדם לטבע הם נצחיים ובלתי ניתנים להפרדה.
מסיבות שונות, האדם המודרני סיגל לעצמו אורח-חיים הפוגע קשות בסביבתו הטבעית ובטבע כולו. עיוות שכזה באורח-החיים גורם לתחושה מתמדת של חוסר שביעות רצון, וחוסר משמעות לחיים. אנשים רבים בוחרים היום להקדיש את רוב תשומת הלב והאנרגיה בכדי למצוא משמעות לחייהם. הרצון העז גורם לרבים לעשות שינוי מהותי והם שבים לאורח-חיים פרימיטיבי וטבעי יותר.
ארוחת בוקר-פירות
בבוקר, שמתעוררים חשוב לתת למערכות הגוף השונות זמן "להתעורר" ביחד איתנו.
בשעות הבוקר המוקדמות הגוף פועל לפינוי הפסולת מהגוף.
אכילה מייד כשמתעוררים גורמת תמיד לחוסר נוחות ולהעצמת העייפות.
הדרך הטובה והקלה ביותר להתחיל בה את היום היא לשתות מים בלבד ולחכות שעה לפחות עד שמתחילים לאכול. ארוחת הבוקר עצמה צריכה להיות מזינה וקלה.
ארוחת פירות היא הדרך הטובה ביותר להתחיל את היום.
הפירות מכילים סוכרים פשוטים הנספגים במהירות בדם, ומספקים לגוף אנרגיה איכותית.
ארוחת פירות תשמור על רמת סוכר מאוזנת בדם החשובה לשמירת כושר הריכוז והערנות שלנו. העיכול יהיה קצר וקל, ובנוסף לכך תכולת המים הטהורים והסיבים יעצימו את תהליך הניקוי והוצאת הפסולת מהגוף.
פירות הם מזון מושלם, לא רק לארוחת הבוקר.
הפירות השונים בטבע התברכו במגוון טעמים נדירים, ניחוחות משכרים וצבעים המאירים את העין. אכילת פירות מאפשרת לנו לחוות עונג ממושך בזמן האכילה. מעבר להנאה באכילתם, אנו נהנים מספיגה של מגוון רחב מאוד של מרכיבים תזונתיים טהורים.
כל הפירות עשירים בויטמינים ובמינרלים.
אבוקדו עשיר בשומן וחלבון. אגוזים (פרי מבחינה בוטאנית), עשירים גם הם בחומצות שומן חיוניות ובחלבון איכותי ומאוזן.
אכילה מגוונת של פירות תספק לגוף את כל מרכיבי התזונה החיוניים.
הכמויות משתנות בהתאם לסביבה ולאורח-חייו של כל אדם.
תזונה טבעית
התזונה הטבעית מבוססת על מזון במצבו הטבעי והטרי ביותר.
שפע של פירות, מגוון רחב של ירקות, סוגים שונים של אגוזים, גרעינים וזרעים מרכיבים יחד תפריט המכיל את כל מרכיבי התזונה שחיוניים לתפקוד הגוף.
את המזון אוכלים כשהוא במצבו הטבעי, ללא בישול או תהליך עיבוד כלשהו.
המזון בצורתו הטבעית מקיים פעילות אנזימטית המאפשרת עיכול מהיר וספיגה מרבית של מרכיבי התזונה. בישול ותהליכי עיבוד שונים גורמים לפגיעה באנזימים, ולהרס של מרכיבי תזונה רבים.
מזון חי (טבעי) דורש מאיתנו לעיסה ארוכה ואינטנסיבית יותר מאשר מזון מבושל או מעובד.
אוכל מבושלמעובד דורש לעיסה קלה ביותר (אם בכלל).
בזמן הלעיסה נשלחים אותות למערכת העיכול המבשרים לה על סוג המזון הנאכל, ובתגובה מערכת העיכול מייצרת תערובת מתאימה של אנזימים שתפקידם יהיה לעכל את המרכיבים התזונתיים במזון.
האנושות גילתה את האש בערך לפני 400,000 שנה. גם לאחר מכן, תזונת האדם המשיכה להתבסס בעיקר על מזון חי. מיליוני שנים קודם לכן, האדם ניזון רק ממזון טבעי.
חימום המזון ועיבודו גורמים לאיבוד רוב הויטמינים. ולהשמדת כל האנזימים שתפקידם לפרק את המזון למרכיבים תזונתיים שהגוף מסוגל לנצל ולספוג.
אנשים שונים-חוק טבע אחד
האמונה הרווחת שלכל אדם יש מבנה גוף שונה המתאים לעיכול סוגי מזון שונים היא מצערת.
אנשים מאמינים שלאדם אחד יש מערכת עיכול המתאימה לעיכול בשר, ולאדם אחר מערכת שנועדה בעיקר לעיכול צמחים.
אמונה זו מאפשרת לאנשים רבים לתרץ את ההרגלים המזיקים שאימצו. הם יכולים לטעון שגופם בנוי לצריכת אלכוהול, עישון וכד'...
האנושות כולה התפתחה בעקבות תהליך אבולוציוני ארוך ומורכב.
התוצאה היא שלכל אחד מאיתנו יש את אותו מבנה גוף ואת אותם מערכות בדיוק !
התהליך שהחל בביצית מופרית אחת, הוא המקור הראשוני של כל אדם.
לכל אדם יש את אותה כמות של שרירים בגוף. לכל אדם יש את אותן הבלוטות ואת אותה מערכת עיכול והפרשה. כל אדם מפריש רוק המכיל פטיאלין, וכל מערכת עיכול מפרישה מיצי עיכול המכילים פפסין.
אצל כל אדם הכבד מוציא מיצי מרה, והלבלב מייצר מיצי לבלב המכילים את אותם האנזימים.
גם בלוטות המעיים מפרישות אצל כל אדם את אותו המיץ המכיל את אותם האנזימים.
צורתה ופעילותה של מערכת העיכול אצל כל אדם זהה לחלוטין.
לכל אדם יש צורך באותם מרכיבים תזונתיים החיוניים לתפקודו התקין של הגוף.
המבנה אצל כל אדם הוא אותו מבנה, השוני בין אדם לאדם הוא בגנטיקה.
כל אדם וכל יצור חי כפופים לחוקי הטבע.
תפקיד המערכות השונות בגוף זהה במדויק אצל כל אדם, השוני באיכות הביצוע נובע מהתנאים שבהם המערכות אמורות לפעול.
אלרגיות רבות למזון הן מצב פתולוגי לקוי ואין להם קשר ישיר למבנה הגוף.
רובן הגדול של האלרגיות נעלמות מעצמן ברגע שאדם משנה את אורח-חייו ומאפשר לגופו את התנאים הטובים ביותר להחלמה.
תנאים שונים-צרכים משתנים
כמויות האוכל וסוג האוכל שכל אדם זקוק להם משתנים בהתאם לתנאי סביבתו ולאורח-חייו.
אדם החי במזג אויר קר מאוד זקוק למרכיבים תזונתיים שונים מאדם החי במדבר.
אדם חולה זקוק לכמויות מזעריות של מזון לעומת האדם הבריא.
תינוק נהנה מחלב אם שמספק לו את כל מרכיבי התזונה החיוניים לו להתפתחות תקינה.
חוקי הטבע הם קבועים ואינם משתנים. השינוי הוא אך ורק בתנאים אצל כל אדם.
האדם המודרני שחי בניגוד לחוקים אלו, סובל לרוב ממאבק בלתי-פוסק במחלות פיסיולוגיות, וממאבק מתמיד בנפשו מוכת השיגעון.
לעומתו, אדם החי בהרמוניה עם חוקי הטבע ייהנה תמיד מאושר ומנפלאות החיים בכל רגע בחייו.
מייסד הבית לבריאות והתכנסות הראשון מסוגו בישראל, מסגרת ארוכת טווח ללימוד והתנסות באורחות חיים מעודדי החלמה ובריאות.
https://www.demayo.co.il
טלפון: 058-4-818-518
כתיבה והוראה של התכנית למדעי הרפואה, התזונה והסביבה למטפלים והחברה בישראל.
מרכז צוותים לתכנון, הכשרה, הדרכה ונטיעות של בוסתנים וגני-ירק אורגניים.
מנחה סדנאות בשטח לזיהוי, ליקוט ושימוש בצמחי-בר למאכל.
מחבר הספר 'צמחי-בר למאכל ולרפואה בישראל'.
https://www.demayo.co.il
טלפון: 058-4-818-518
כתיבה והוראה של התכנית למדעי הרפואה, התזונה והסביבה למטפלים והחברה בישראל.
מרכז צוותים לתכנון, הכשרה, הדרכה ונטיעות של בוסתנים וגני-ירק אורגניים.
מנחה סדנאות בשטח לזיהוי, ליקוט ושימוש בצמחי-בר למאכל.
מחבר הספר 'צמחי-בר למאכל ולרפואה בישראל'.